Droge lippen voorkomen

Droge lippen voorkomen is de beste manier om uitgedroogte lippen tegen te gaan! Lees hier wat je het beste kan doen!

Iedereen heeft wel eens droge lippen. Dit is erg vervelend, vooral als er velletjes op komen. Of nog erger: als je uiteindelijk gebarsten lippen krijgt. Dit wil je natuurlijk liever allemaal voorkomen. Droge lippen ontstaan meestal met koud wordend winterweer, dus ga voorbereid de winter in!

Hoe droge lippen voorkomen?

Lees hieronder wat je moet doen om te voorkomen dat je lippen uitdrogen.

Gebruik lippenbalsem

Lippenbalsem is de beste manier om ervoor te zorgen dat er geen vocht uit je lippen verdwijnt. De meeste lippenbalsems zorgen er niet voor dat je lippen vochtig worden, maar dat het vocht niet verdwijnt.

Drink genoeg

Uitdroging zorgt niet alleen voor een uitgedroogde huid, maar ook voor uitgedroogde lippen. Door genoeg te drinken, blijft je lichaam gehydrateerd. 8 glazen water per dag is genoeg om niet uit te drogen.

Eet gezond

Gezonde voeding met veel vitamines en mineralen helpen je lichaam te verzorgen. Een gezond lichaam betekent ook gezonde lippen.

Let op cosmetica

Sommige cosmetica kan er voor zorgen dat je huid uitdroogt. Ook allergieën helpen niet bij droge lippen. Lippenstift, lipliner of lipgloss bevatten vaak alcohol. Alcohol zorgt ervoor dat het vocht in je lippen verdampt. Hierdoor drogen ze uit.

Gebruik liever geen lipproducten met alcohol. Koop liever lipproducten die dezelfde ingrediënten hebben als een lippenbalsem. Soms zelfs met zonnefactor!

Dek je lippen af bij het opbrengen van gezichtsmaskers

Een gezichtsmasker kan je gezicht mooi en zacht maken. Gezichtsmaskers werken doordat ze de bovenste huidlaag uitdrogen. Een masker wordt normaal gesproken niet over de lippen gesmeerd. Toch vindt het masker altijd een weg naar de lippen waardoor ze uitdrogen.

Dit is te voorkomen door eerst een dikke laag lippenbalsem, of vaseline op je lippen te smeren en daarna het maskertje. Je lippen zijn dan “afgedekt” zodat het maskertje niet in de buurt van je lippen kan komen.

Scrubben

Geef je lippen eens in de 2 of 4 weken een srubbeurt. Dit zorg ervoor dat de oude huidcellen plaatsmaken voor nieuwe huidcellen. Smeer je lippen na het scrubben altijd in met een goede lippenbalsem.

Droge lippen voorkomen is het beste!

Probeer om droge lippen te voorkomen. Want: voorkomen is beter dan genezen! Heb je toch droge lippen? Begin dan meteen met lippenbalsem te smeren. Vaak zal het probleem dan na een tijdje al opgelost zijn.