Oorzaak droge lippen

Regelmatig droge lippen, maar je weet niet hoe dat komt? Lees snel verder om de oorzaak van droge lippen te weten te komen!

Droge lippen hebben is erg vervelend. Niet alleen omdat het behoorlijk pijnlijk kan zijn, maar ook omdat het niet zo mooi is. Leer daarom wat de mogelijke oorzaak van uitgedroogde lippen is. Het is namelijk zo, dat als je iets meer over de oorzaken weet, uitdroging voortaan kunt voorkomen.

Alle oorzaken op een rij

Hieronder staan de belangrijkste 5 oorzaken waardoor je uitgedroogde lippen kunt krijgen.

1.    Het weer

Het weer is van grote invloed voor onze huid. Wind en kou zorgen ervoor dat we snel uitdrogen. Ook de zon kan er wat van. Een flinke portie zonnestralen kan er voor zorgen dat je lippen veel vocht verliezen. Het kan zelfs voorkomen dat je lippen verbranden door de zon!

2.    Liplikken

Lik nooit aan je lippen! Dit is iets wat mensen vaak onbewust doen. Vooral wanneer de lippen iets droger aanvoelen. Maar door je lippen te likken, drogen ze alleen maar meer uit!

3.    Lippenstift of lipgloss

Soms kan cosmetica de oorzaak van droge lippen zijn. Vooral als je er een beetje allergisch bent.

4.    Vitaminetekort

Een vitaminetekort werkt niet mee aan gezonde lippen. Zorg dat je gezond eet, want dan krijg je voldoende vitamines binnen.

De belangrijkste vitaminen voor een stralende huid zijn: Vitamine A, B en C. Vitamine A zit in oranje gekleurde groent en fruit. Vitamine B zit bijvoorbeeld in noten, vis, groenten en graanproducten. Vitamine C zit veel in fruit, maar ook in groenten. Vooral kiwi, sinaasappel en broccoli.

5.    Te weinig vocht

Te weinig vocht in je lichaam kan een droge huid en dus ook droge lippen veroorzaken. Drink het liefst 1 tot 1,5 liter water per dag om je vochtbalans op peil te houden. Dit is niet alleen belangrijk in de zomer, maar juist ook in de winter!

Neem de oorzaken weg

Zodra je weet wat de oorzaak is van jouw droge lippen, kan je deze wegnemen. Dat zal je al flink helpen om van die uitgedroogde lippen af te komen. Er bestaan ook allerlei hulpmiddeltjes die je een handje kunnen helpen. Lippenbalsem is bijvoorbeeld geen overbodige luxe.