Zelf lipscrub maken

Van een lipscrub worden je lippen weer zacht en mooi. Wist je zelf lipscrub maken helemaal niet moeilijk is? Wij vertellen je hoe dat moet!

Zelf lipscrub maken

Er zijn allerlei verschillende lipscrubs in de winkel te koop. Ze zijn alleen wel een beetje prijzig. Het is een stuk goedkoper, en leuker om zelf een lipscrub te maken! En het is nog makkelijk ook! Volg de volgende recepten om een eigen, heerlijke lipscrub te maken.

Honingsuikerscrub

De honingsuikerscrub is een zoete scrub die je lippen scrubt en tegelijkertijd verzorgt. Om de scrub te maken heb je een lepel, een bakje en een bewaarpotje nodig. Verder heb je onderstaande ingrediënten nodig om de scrub te kunnen bereiden.

De benodigde ingrediënten

  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1 eetlepel honing
  • ½ eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel Vaseline

De bereiding

Meng de suiker met de honing. Voeg daarna de olijfolie en vaseline bij. Roer alles goed door elkaar, zodat je een papje krijgt. Doe de scrub dan in een leuk bewaarpotje.

De koffiescrub

De koffiescrub is een heel fijne scrub. De koffiekorrel is een stuk fijner dan de suikerkorrel. Lees hieronder wat de ingrediënten zijn en wat je moet doen om de scrub te maken.

De benodigde ingrediënten

  • 1 eetlepel filterkoffie
  • ½ eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel vaseline

De bereiding

Meng de ingrediënten in een bakje totdat je een papje hebt. Doe de scrub in een bewaarpotje, of gebruik het meteen!

Hoe gebruik je de lipscrub?

Voor je lippen heb je maar een klein beetje scrub nodig. Doe wat van de zelfgemaakte scrub op je vingers. Wrijf dan voorzichtig in cirkelvormige bewegingen over je lippen. Laat de scrub vervolgens 5 minuten zitten. Daarna goed afspoelen en insmeren met een lippenbalsem.

Houdbaarheid en bewaren

In een zelfgemaakte lipscrub zitten geen conserveringsmiddelen. De houdbaarheid is daardoor niet zo lang. Bewaar de scrub niet langer dan 1 week in de koelkast.